top of page
Featured Posts
חיפוש

​מזה Fire Vault ואיך להשתמש בו במחשבי מקינטוש?

  • ​מזה Fire Vault ואיך להשתמש בו במחשבי מקינטוש?
  • 22 באוק׳ 2015
  • זמן קריאה 2 דקות

מזה Fire Vault ואיך להשתמש בו במחשבי מקינטוש?


אפל הוציאה גירסה חדשה של Fire Vault מובנית במערכת ההפעלה - ומה זה בעצם Fire Vault ?


לאחרונה אנחנו מקבלים שאלות רבות בנוגע לתוכנת ההצפנה החדשה של אפל' ktמערכת ה FireVault, הרעיון של תוכנת הצפנה המגנה על הפרטיות שלך היא לא המצאה חדשה, אבל לאחרונה אפל שיחררה פלטפורמה חדשה של הצפנת מידע עם תכונות חדשות. אז מזה בעצם ה FireVault?


הגירסה האורגינלית של 2 FireVault נכנסה לשימוש במערכת OS X Lion שהיא שונה באופן משמעותי מהגירסה המקורית שנקראת Legacy FireVault. אך כל דבר בזמנו, כדי להבין את המערכת Legacy FireVault בוא נדבר על קודמותיה. FireVault הוצגה לראשונה ב 2003 כחלק ממערכת ההפעלה Mac OS X 10.3 Panther ושימושה הוא הצפנת מידע והגנה על קבצים של המשתמש. ברגע שהתוכנה הופעלה כל המידע של המשתמש במקבוק היה מוצפן בעזרת סיסמת משתמש וניתן היה לנעול ולחלץ מנעילה קבצים שהוצפנו בעזרת ה FileVault. בעזרת סיסמת מאסטר היה אפשר לשחרר מנעילה קבצים מוצפנים כאשר הסיסמת משתמש אבדה. מערכת ה Legacy Fire Vault הייתה מפענחת ומצפינה מחדש כל מידע כאשר מפעילים את מערכת ההפעלה.


היתרון העיקרי והחשוב של מערכת ה unauthorized היא מונעת ממשתמשים לא מורשים או מפריצות וירטואליות להגיע לקבצים מוצפנים באמצעות הסיסמא שהיא דורשת כדי לחלץ או לפענח מידע מהקינטוש. אם אבד לך המק, לדוגמא, FileVault מצפינה מידע ולכן זה יהיה מאד קשה למי שמנסה לפרוץ לך את המחשב באמת להצליח. בזמן שגנב שלא מתמצא בטכנולוגיה של הצפנת מידע מנסה לפרוץ למק שיש לו סיסמת משתמש, לאדם בעל ניסיון עם מחשבי מקינטוש ישר ידע לשלוף את הכונן הקשיח לחבר אותו למערכת שנייה ולהנות מגישה לכל מידע שעל המק. אך אם המידע של המשתמש מוצפן עם קוד, זה כבר שלב שגם עסקנים רציניים בפריצת משתמשים יתקשו לפרוץ מידע מוצפן ע"י Fire Vault.

עד עכשיו דיברנו על גירסת ה Legacy שבה היו כמה וכמה חסרונות, אחד מהם בולט מאד הוא שהמידע שניתן היה להצפין היה רק של תיקיית הבית במק, כאשר רב משתמשי המקינטוש מפזרים את הקבצים ואת המידע שלהם בכל בכוננים שונים במק. ולכן מידע זה שנמצא מחוץ לתיקיית הבית שכוללים גם חשבונות משתמשים אחרים במק שלא כוללים את ה Fire Vault. וכאמור כל המידע הזה שנמצא מחוץ לתיקיית הבית הוא אינו מוגן מפני גישה לא חוקית לקבצים. היו עוד הרבה בעיות עם התוכנה הקודמת, אך אין לטעות גירסת ה Legacy הציעה הגנה יחסית טובה לרב משתמשי המקינטוש והיא הייתה פיתרון טוב למשתמשי מקינטוש עסקיים או פרטים שרצו להגן על המידע במק בוק שלהם.

לחשוב שב 2003 הוציאה אפל את Fire Vault וקראה לה Legacy, כיום מערכת הצפנת המידע הרקיע שחקים ובאמת הופכת לאגדה עם שיפורים ותחכום טכנולוגיים שמציאים הבטחת מידע חינמית שמובנת בתוך מערכת ההפעלה של OS X Yosemite ומציאה שירות הגנת מידע שכיום חברות גדולות רבות ואנשים פרטיים מנסים להשיג באמצעות רכישה של מערכות הגנה שעושות בדיוק את מה שעושה מערכת ה Fire Vault.


מדריך נוסף בנושא- "איך להגן על מידע במחשבי מקינטוש בעזרת תוכנת ה Fire Vault של אפל" ייצא בקרוב.






אם מצאת מאמר זה שימושי הנך מוזמן/נת לשתף

איי סרוויס- מעבדת מקינטוש כאן בשבילכם!


 
 
 

Comments


Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

רכישת רשיונות  ADOBE

רכישת רשיונות  word 4 Mac 

פנו אלינו ונשמח לכתוב לכם בחזרה.

 

099-508-506

info@i-service.co.il

עקבו אחרינו...

099-508-506    info@i-service.co.il   © 2018   Midtoun Tel Aviv   iService - מעבדה לתיקון מקינטוש

bottom of page