top of page
Featured Posts

מדריך תיקון מק

שימו לב!

מדריך זה כולל איפיון וזיהוי תקלות באופן כללי וכמובן לא מחליף הסתכלות מקצועית של טכנאי מקינטוש.

סוגי תקלות -

נקודת המוצא באפיון תקלה היא האם מדובר בתקלת חומרה או תוכנה :

1. המק אינו נדלק בכלל -

בעיקר מצביע על בעיית חשמל, וזה נכון לכל סוגי המקינטושים! [מקבוק פרו, מקבוק אייר, מק מיני, איי מק, מק בוק..] זאת אומרת שבמקרה זה מדובר ב 100% תקלה בחומרת המחשב, תקלה המצריכה מעבדה של מקינטוש. שימו לב שקיימים בשוק טכנאים רבים שלא עובדים עם גב של מעבדה ולכן מומלץ למצוא טכנאי מקינטוש שיש לו גם מעבדה כדי לא לייקר יותר את העסק יותר ממה שנדרש..

כשהמק לא נדלק סביר להניח שמדובר בתקלה של ספק כח או בלוח אם כאשר מדובר במק בוק פרו או אייר. בנוגע למק מיני ואיי מק סביר להניח כי השנאי התקלקל או הלוח הראשי [בדר"כ כלל החיבור של ההטענה].

השאלה הנשאלת כרגע היא האם כדאי לתקן זאת לבד? כן אם אתה טכנאי מקינטוש ופתחת כמה עשרות ומאות מחשבי מק בחייך, אם לא אז לא מומלץ להתעסק עם זה. שורה תחתונה, אל תנסו לתקן זאת לבד, הסיכוי מאד קלוש שתשיגו הצלחה ובמקרה הגרוע תגרמו לתקלה נוספת, מה שאתם יכולים לעשות הוא לתקתק 10 פעמים על כפתור ההדלקה ללא כבל , לאחר מכן, להחזיר את הכבל ולנסות להדליק, אם הפעולה לא עבדה לכם פנו למעבדה ורצוי מאד שיהיה שם מומחה מקינטוש.

2. המק איטי בטירוף -

לפני שאני מפנה אתכם לפעולות שניתן לעשות כדי להפוך את המק למפלצת מהירות בדקו את המק לפי הסעיפים הבאים:

בדיקת שטח פנוי בדיסק הקשיח:

לידע כללי , הדיסק הקשיח הוא הרכיב במחשב עליו מותקנת מערכת ההפעלה, התוכנות ושאר המידע במקינטוש נמצא שם, או במילים אחרות, "רכיב אחסון מידע".

חשוב שיהיה מרווח בהארד דיסק, מאחר וייתכן והוא מפוצץ וזו בדרך כלל הסיבה העיקרית לכך שהמק איטי.

כדי לבדוק את שטח האיחסון עליך ללחוץ קליק ימני על ההארד דיסק שנמצא בד"כ על שולחן העבודה=> get info => תחת הכותרת כללי (general) תוכל לבדוק כמה ג'יגה יש לך על המחשב וכמה מקום הקבצים של תופסים, האידיאל הוא שיהיה בערך מרחב פנוי של בין 15% ל 20% שטח פנוי.

קיימות כל מיני תוכנות שבודקות כמה שוקלת כל תיקייה על המקינטוש ובעזרתן ניתן ללמוד מהם הקבצים שתופסים לי יותר מקום במק, לנוחיותכם קוראים לתוכנה Disk Invetory, תוכנה חינמית ויעילה.

בדיקת מהירות ותקינות הדיסק:

קודם כל דיסק קשיח לא כדאי להזניח, כמו שציינתי, כ-ל המידע שלכם נמצא על הדיסק הקשיח לכן אם במקרה הדיסק שלכם מועד לפורענות ואתם מקבלים הודעת S.M.A.R.T גבו את הקבצים שלכם ופנו לטכנאי מקינטוש שיש לו גב וכלים של מעבדת מקינטוש!

בודקים את הדיסק ע"י לחיצה על Command+Shift+U, או באמצעות כניסה לכונן המערכת => תיקיית Applications => תיקיית Utilities => דיסק Utillities

אם הדיסק תקין יופיע לכם תחת S.M.A.R.T את המילה Verified. אם זה לא הקייס אז מיד תבחינו בהודעה המצמררת ותגבו את המחשב שלכם !!!

בדיקת נפח וסוג הזיכרון:

נפח הזיכרון- הזיכרון המינימלי שמחשב צריך להיות מצוייד נכון לשנת 2015 הוא זיכרון של 4GB.

לאלו מביניכם שעובדים על תוכנות עריכת וידאו, פוטושופ אילוסטרייטור וכד'... מחייבים לפחות 8GB ולמקצוענים מביני עיניין 16GB המחשב עף!

כבר מראש אל תקנו מק עם זיכרון של 2GB כי עבודה על מחשב עם זיכרון כה נמוך תהיה איטית אפילו אם אתם רק פותחים את הספארי.

סוג הזיכרון- חשוב מאד להבין שיש נפח זיכרון וגם סוג שהוא בעצם איכות הזיכרון.

לזיכרון במחשבי מק מומלץ על זיכרון DDR3 1066MHz לפחות, קיימים גם 1333MHz או 1600 MHz.

עבודה על זיכרון DDR, היא פחות איכותית לכן אל תצפו שהמק שלכם יעוף ואם כבר DDR אז שלא יהיה פחות מ 800MHz.

כדי לבדוק נפח וסוג זיכרון יש ללחוץ על האייקון של התפוח בסרגל הכלים הראשי => About this Mac => ייפתח חלון עם כל פרטי המאפיינים של המחשב. (זיכרון, מספר סידורי, גירסא של מערכת ההפעלה, סוג המעבד..)

אחרי שיש בידך את כל המידע לגבי המק שלך ואתה רוצה לשדרג אותו חשוב להבין שלכל מק יש את סוג השידרוג שניתן לעשות בו. למשל במחשבי מקניטוש מסוג MacBookAir לא ניתן להרחיב את הזיכרון כי הוא מולחם על הלוח, אך כן ניתן להחליף הארד דיסק שזה סיפור יקר בפני עצמו, לכן כאשר מדובר במק בוק אייר מומלץ להחליט עוד במעמד הקנייה האם תצטרך בעתיד זיכרון נוסף.

לסיכום, כדי לדעת אילו אפשרויות עומדות בפניך כדי לשדרג את הזיכרון כדאי להתייעץ עם טכנאי מקינטוש שמכיר את המפרט הטכני של כל דגם של מקינטוש ויכול לדעת מהו המקסימום זיכרון שניתן לשדרג על מק מסויים.

למידע נוסף על שידרוג למקינטוש, ושידרוג לכונן SSD לחץ כאן

3. גלגל החשיבה תקוע-

בד"כ אומר שצריך לעשות איפוס ל Spotlight- מה זה אומר???

ספוטלייט הינו מנגנון של מנוע חיפוש בתוך מערכת OS X, והוא אחראי על כל שיטת החיפוש והאינדקס של הקבצים על המק. לכן אם משהו ב- Spotlight משתבש, הדבר גורם לגלגל החשיבה להתקע.

להלן הפעולות שצריך לעשות בכדי לגרום ל Spotlight לעשות לקבצים אינדקס מחדש ובעצם לאפס אותם:

לחצו על התפוח בסרגל הכלים הראשי=> הגדרות מערכת (System Preferences) => לחיצה על Spotlight => לחיצה על privacy => כעת יש לגרור את כונן המערכת משולחן העבודה אל תוך הקובייה של Spotligh=> ולאחר מכן ללחוץ על המינוס כדי להסיר את הכונן.

הפעולה הפשוטה הזא תבצע אינדקס מחדש לכונן, שים לב שזו פעולה שיכולה לקחת כמה שעות, תן למחשב שלך את הזמן לטפל בעצמו ואל תעבוד על המחשב בזמן הפעולה.

לאחר סיום הפעולה, שים לב שכנונן המערכת לא יופיע בשולחן העבודה, לשם כך יש לגשת ע"י לחיצה על תפריט ה finder, להכנס ל preferences => כעת נפתח לך חלון בו יש לסמן Vבריבוע של ה- HardDisk. ומומלץ גם לסמן V ב- DVD, External Disk.

במידה ונתקלת בבעיה עם אחת מהפעולות הנ"ל, ניתן ליצור קשר עם המעבדה לכל נושא וייעוץ , אנו כאן לרשותכם, מעבדת איי סרוויס - שירות מחשוב למוצרי מקינטוש מבית אפל לעסקים ולפרטיים.

אם מצאת מאמר זה שימושי הנך מוזמן/נת לשתף

איי סרוויס- מעבדת מקינטוש כאן בשבילכם!

  • תיקון לוח אם ברמת רכיב למחשבי מקינטוש

  • דיסק קשיח למחשבי מקינטוש

  • החלפת מסך למחשבי מקינטוש

  • שידרוג זיכרון למחשבי מקינטוש

  • החלפת תיקון צירים למחשבי מקינטוש

  • התקנת מערכת הפעלה למחשבי מקינטוש

  • תיקון החלפת מקלדת KEYBOARD למקינטוש

  • תיקון החלפת פד TOUCHPAD עכבר למחשבי מקינטוש

  • תיקון רמקולים למחשבי מקינטוש

  • תיקון החלפת כרטיס רשת אלחוטי למק

  • תיקון מאוורר במחשבי מקינטוש

  • תיקון מסך למחשב נייד מק

  • תיקון ספק כוח של מחשב מק

  • תיקון החלפת דיסק קשיח מק


Recent Posts
Archive
Search By Tags
אין עדיין תגים.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

רכישת רשיונות  ADOBE

רכישת רשיונות  word 4 Mac 

פנו אלינו ונשמח לכתוב לכם בחזרה.

 

099-508-506

info@i-service.co.il

עקבו אחרינו...

bottom of page